Ти си повеќе од бројка, УЧЕСТВУВАЈ!
Вкупно опфатени единици на Попис, состојба: 30.09.2021 во 20:00
1.832.696
лица    
568.175
домаќинства    
837.255
станови    
Самопопишани лица во странство, состојба на 30.09.2021 во 20:00 - 204.805
Активности
Активности

01.10.2021

Обраќање на директорот на Државниот завод за статистика по повод завршувањето на Попис 2021

Почитувани претставници на медиумите, добровечер,

 

Имам огромна чест и задоволство да објавам дека Пописот на населението, домаќинствата и становите во Република Северна Македонија, вечерва, официјално, успешно . . .

Заштита на лични податоци
Упатства за попишување
и COVID 19 протокол

© 2022 - Државен завод за статистика