Ти си повеќе од бројка, УЧЕСТВУВАЈ!


Попис во странство Упатство за самопопишување

Постирано на: 3/7/2021


Бројот на попишани расте секој ден


Бројот на попишани расте секој ден. Оваа прва седмица од најголемата статистичка операција се попишани 32752 лица од дијаспората. Иселениците можат да се самопопишат до 21 април.

Државниот завод за статистика секојдневно го следи процесот и е во постојана комуникација со македонските иселеници. Проблемот со ненавременото добивање на повратна порака за влез во апликацијата е надминат и апликацијата беспрекорно фунцкионира. Самопопишувањето за едно лице трае само 10 минути и воопшто не е сложено.

Ги охрабруваме и мотивираме иселениците да одвојат кусо време и да се самопопишат.

Државен завод за статистика

Активности
© 2021 - Државен завод за статистика | Сите права задржани