Ти си повеќе од бројка, УЧЕСТВУВАЈ!
Постирано на: 3/26/2021


Дијаспората се самопопишува – процесот се одвива непречено


Денешната состојба покажува 148 719 попишани лица од дијаспората што го потврдува трендот на секојдневен раст на бројот на иселеници кои се самопопишуваат во електронската апликација.

Пораката до сите иселеници од Република Северна Македонија, без оглед на која етничка заедница припаѓаат,  е дека за само 10-ина минути даваат свој придонес во идниот развој на сопствената татковина.

Активности
© 2022 - Државен завод за статистика