Ти си повеќе од бројка, УЧЕСТВУВАЈ!
Постирано на: 3/22/2021


Кандидатите за реонски попишувачи се тестираат


Државниот завод за статистика  информира дека денес се тестираа и кандидатите за реонски попишувачи кои се пријавија на третиот јавен конкурс за ангажирање на реонски попишувачи кои ќе учествуваат во спроведувањето на Пописот на населението, домаќинствата и становите во Република Северна Македонија, 2021 година во периодот од 01-21.04 .

Изборот на кандидати за реонски попишувачи, од трите јавни конкурси, ќе биде објавен на веб страниците на Државниот завод за статистика www.stat.gov.mk и popis2021.stat.gov.mk, најдоцна до 26.03.2021.

Активности
© 2022 - Државен завод за статистика