Ти си повеќе од бројка, УЧЕСТВУВАЈ!
Постирано на: 8/18/2021


Конкурсот за реонски попишувачи останува отворен до 25 август


Сите заинтересирани кандидати за реонски попишувачи можат да се пријават на онлајн апликацијата достапна на www.stat.gov.mk и popis2021.stat.gov.mk до 25 август.

Бидејќи тестирањето на досега пријавените кандидати ќе се спроведе на 19 и 20 август, за сите пријавени кандидати во периодот од денес (18.08.2021) до 25 август, ќе биде организирано дополнително тестирање за што ќе следат навремени информации.

Списоците на досега пријавените кандидати и информациите за времето и местото на тестирање се објавени денес во комисиите на пописните реони. За контакт со овие комисии и за дополнителни информации поврзани со тестирањето можете да погледнете на следниот линк:

Попис 2021 (stat.gov.mk)

Активности
© 2024 - Државен завод за статистика