Ти си повеќе од бројка, УЧЕСТВУВАЈ!
Постирано на: 9/17/2021


Посета на Комисиите на пописни реони Дебар, Маврово и Ростуше и Струга


Директорот на Државниот завод за статистика, Апостол Симовски, во текот на денешниот ден беше во посета на Комисиите на пописните реони во Дебар, Маврово-Ростуше и Струга. Оствари средби со претставниците на Комисиите, како и со државните инструктори кои се распоредени таму.

На средбите се разговараше за текот на Пописот и беше заклучено дека процесот на попишување се одвива во најдобар ред, без проблеми и без одбивања помеѓу населението.

Активности
© 2024 - Државен завод за статистика