Ти си повеќе од бројка, УЧЕСТВУВАЈ!
Постирано на: 3/23/2021


Самопопишувањето продолжува со несмалено темпо: нови  8429   самопопишани


Во последното деноноќие, заклучно со 23 март во 8 часот, вкупната бројка на самопопишани изнесува   130 009.

Интересот на нашите државјани во странство за искористување на можноста да ги дадат своите податоци во процесот на попишување на дијаспората секојдневно расте. Оваа активност има извонредно значење и за Република Северна Македонија и за целата дијаспора – после многу години и секакви шпекулации со бројките на иселени државјани, конечно да имаме јасна слика каде се и колку се нашите иселеници за да може да се креираат и насочат соодветни политики за нивна поддршка и овозможување на услуги кои им се потребни од својата татковина.

Самопопишувањето не е обврска – тоа е должност кон татковината и кон сопствените корени.

Активности
© 2022 - Државен завод за статистика