Ти си повеќе од бројка, УЧЕСТВУВАЈ!
Постирано на: 3/29/2021


Самопопишувањето продолжува со несмалено темпо: 11 101 нови попишани за еден ден


Евиденцијата на самопопишувањето покажува бројка од 171 620 државјани на РСМ кои живеат во странство и кои се самопопишале на електронската апликација од почетокот на овој процес,  на 1 март, до денес.

Само во последното деноноќие се попишани 11 101 лице, а интересни се и бројките по земји:

Дали сте знаеле дека во Џибути има 3 македонски државјани кои се самопопишале, во Тувалу 4, во Свалбард и Јан Мајен 4, во Северни Маријански Острови 11 итн.

Навистина нè има насекаде и тоа треба да го покажеме!

Активности
© 2024 - Државен завод за статистика